Somogyváry Attila, a Nyugdíjasok Egyesülete Pécs tiszteletbeli elnöke, a NYOSZ korábbi elnökségi tagja, az idős emberekért, a közösségekért végzett több évtizedes munkája elismeréseként az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat

állami kitüntetésben részesült, melyet 2023. március 14-én a Pesti Vigadóban vett át.

A kitüntetéshez gratulálunk és további eredményes munkát, jó egészséget kívánunk!

Somogyváry Attila a Nyugdíjasok Egyesülete elnökségének 2002 óta tagja, 2003-2010 között elnökhelyettes, 2010 – 2020 között a többezer fős Egyesület elnöke, valamint 2006 – 2019 között a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökségi tagja volt. Tevékeny közreműködése eredményeként az országban elsők között hozták létre a Dél-Dunántúli Régió Nyugdíjas Érdekvédelmi Szervezeteinek Együttműködési Megállapodását, amely Baranya-Somogy-Tolna megyék legnagyobb nyugdíjas szervezeteinek munkáját hangolta össze és segíti azok együttműködését, az idősekért végzett érdekvédelmi munka összehangolását.

Pécs Város testvérvárosai és partnervárosai nyugdíjas szervezeteivel kiváló együttműködési munka kapcsolatokat alakított ki, rendszeres találkozókat szervezett és közreműködésével erősítette nyugdíjas társaink és városunk polgárainak nemzetközi kapcsolatait.

Közreműködésével többszáz rászoruló nyugdíjas társunknak, iskolás gyermekeknek, hajléktalanoknak, karitatív szervezeteknek tudtunk jó minőségű ruhát, cipőt, gyermekjátékokat osztani a németországi Fellbach testvérszervezetünkben tevékenykedő barátaival együtt megszervezett 2 kamionnyi adomány gyűjtési akciója eredményeként. A mai napig is működő személyes, baráti kapcsolatokat ápol a határainkon túli nyugdíjas szervezetek (Lendva, Eszék, Szabadka, Pélmonostor és Aix en Provance ) vezetőivel, sőt egy nyugdíjas delegációt vezetve előrehaladott tárgyalásokat folytatott a törökországi idősügyi szervezet államtitkárával, Isztambul főpolgármesterével és az ottani konzulátussal a török és magyar nyugdíjasok együttműködéséről, az idősklubok cserelátogatási lehetőségeiről. Az időközben bekövetkezett pandémiás helyzet egy időre megakadályozta a továbblépést, de bízunk az eredményes folytatásban.

Az évente meghirdetett HÉRA pályázati támogatások rendszeres nyerteseként 15 éven keresztül tudtuk támogatni rászoruló társainkat a közüzemi számláik befizetésénél. Egyesületünknél 2005 óta csak csökkent munkaképességű személyek dolgoznak és foglalkoztatásukat, megélhetési, anyagi biztonságukat az általa rendszeresen megnyert pályázatokkal hosszú távon tudtuk biztosítani.

Somogyváry Attila két cikluson keresztül a Nemzeti Civil Alapprogram Dél Dunántúli Kollégiumának pályázati bíráló tagja volt, ahol szakmai munkával, pályázati tanácsadással és pénzügyi források biztosításával támogatta a régió civil szervezeteinek működését.

A Bíráló Bizottság tagjaként került kapcsolatba a Főnix Nagyasszonyok Egyesülettel és vállalta el a 2012 évi pécsi díjátadó ünnepségének megszervezését. A megjelent országgyűlési képviselők, polgármesterek és a több mint 300 fő részvételével késő estig megtartott ünnepség óriási sikert hozott egyesületeink életében és tovább erősítette munkakapcsolatunkat. Az   ünnepség megszervezésében végzett munkája elismeréseként tiszteletbeli Főnix Nagyasszonnyá avatták.

Munkakapcsolata az elmúlt tíz évben töretlen, párjával együtt részt vesznek a Nagyasszonyok által szervezett kapcsolatépítő programokon és az évenként rendezett díjátadó ünnepségeken.

Fiatalabb korában aktív sportolóként, majd szakági sportvezetőként is hozzájárult Pécs város hazai és nemzetközi hírnevének erősítéséhez.

Tiszteletbeli elnökként szakmai tudásával, közösségépítésben szerzett magasszintű tudásával továbbra is segíti nyugdíjas közösségünk munkáját.

Nyugdíjasok Egyesülete Pécs

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk