Ha szeretnénk visszaszorítani a koronavírus terjedését és hatékony védekezni ellene, fontos, hogy megtegyünk néhány óvintézkedést. Bárhova is megyünk például, ne felejtsünk magunkkal vinni egyszer használatos törlőkendőt, arra az esetre, ha meg kell érintenünk egy kilincset, kaputelefont, csengőt. A macskatulajdonosok gondoljanak arra is, hogy a kutyákkal ellentétben, akikre sétáltatás közben tud figyelni a gazdi, a cicák könnyen bevihetik a fertőzést az otthonukba, ha szabadon ki-be mászkálnak.

Balatoni_Randev.jpg - 80,35 kB 

 

Program javaslat:

1. nap - augusztus 31. - hétfő - Országos Dalköri Fesztivál
NYOSZ tagok 500 Ft-os regisztrációs jeggyel látogathatják az aznapi programokat
2. nap - szeptember 1. - kedd - Szenior Hétpróba, Országos Szeniortánc Találkozó
NYOSZ tagok 500 Ft-os regisztrációs jeggyel látogathatják az aznapi programokat.
Nem NYOSZ-tagok számára a programok napi 1000,- Ft-os regisztrációs jeggyel látogathatók.
3. nap - szeptember 2. - szerda - Érdekvédelmi Konferencia ingyenesen látogatható
Téma: Jó gyakorlatok az önkormányzatok idős-politikájában

December 9-én a budapesti József Attila Művelődési Házba hívta a mintegy 350 aktivistáját a NYOSZ és a NYUBUSZ Elnöksége, ahol a szövetségek legjobb nyugdíjas vezetőit, aktivistáit köszöntötték, és kulturális gálaműsorral zárták az évet.

Alábbiakban idézzük a NYOSZ elnökének, Némethné Jankovics Györgyinek a beszédét, valamint a kitüntetettek sorát, akiknek a szerkesztőség is szívből gratulál.

Az árak és a 2019-ben alkalmazott gyakorlat alig változott egy keveset, melynek lényege: díjazzuk azokat a szervezeteket, amelyek több lapot igényelnek, illetve azokat, amelyek a postaköltség csökkentése céljából vállalják, hogy postán veszik át a küldeményeket. Emellett változtak a csomagba helyezhető példányszámok mennyiségi határai. Mindez a szeptemberi postai díjszabás változásának következménye.

Bízunk abban, hogy a magazin iránti érdeklődés okot ad majd arra, hogy az előfizetések száma növekedjen. Ez nem csak a szerkesztőségnek jelentene örömet, hanem a NYOSZ számára is plusz forrásokat biztosítana, ami ebben a forráshiányos időszakban olykor „életmentő” megoldásokat is eredményezhet. Tisztelettel kérjük ehhez a tagszervezetek közreműködését, szervező munkáját.

Május óta - amikor is lejárt a NYOSZ-kártya érvényességi ideje – sokan érdeklődnek a NYOSZ-ban arról, hogyan lesz tovább?

Márciusban szerződést kötöttünk a NYOSZ-kártya fejlesztésére, azonban ez úgy tűnik, meghaladja a képességeinket, lehetőségeinket.

Jelenleg arra tudtunk megoldást találni, hogy az eddigi elfogadó helyek továbbra is nyújtják a korábbi kedvezményeket, így a Hunguest Hotels, Danubius Hotels, Régió Játékboltok, Praktiker, Libri Könyvesboltok – hogy csak a legnagyobbakat jelezzük, és természetesen az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő is, minden hónap első és utolsó keddjén ad kedvezményt a belépőjegyekre az érvényes kártya tulajdonosoknak. Ehhez azonban a következő hónaptól a kártyákat érvényesítő matricával kell ellátni, amelyek a NYOSZ irodában igényelhetők.

Egyelőre itt tartunk, de nem adjuk fel a tervet, hogy megújítsuk ezt a kedvezmény rendszert.

Ismét elindult a MOL-kártya igénylése a NYOSZ-ban!

Minden tankolásnál 6 Ft azonnali kedvezmény és 1 bónusz pont jóváírás literenként. Családtagnak is igényelhető.

1074 Budapest Szövetség u. 9. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 30/574-9097.

Szokásunk szerint idén év végén - központi ünnepség keretében - szeretnénk jutalmazni a NYOSZ és tagszervezetei legjobb aktivistáit, közösségeit. Ezért kérjük a tisztelt elnököket, elnökségeket, hogy tegyenek javaslatot a decemberre tervezett évzáró ünnepségünk alkalmával köszöntendő NYOSZ kitüntetettekre.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet három tényezőre:

  • kitüntetési javaslatot tehet valamely NYOSZ tagszervezet, vagy ahhoz tartozó nyugdíjas közösség vezetője és a NYOSZ küldöttgyűlés tagja
  • kitüntetett személy/csoport legalább 5/10 évi kimagasló, eredményes, nyugdíjas közösségi munkát végző lehet
  • javaslatokat adatokkal, indoklással és a javasolt személy/csoport rövid bemutatásával, méltatásával november 15-ig várjuk a NYOSZ címére (1074 Budapest, Szövetség u. 9., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A kitüntetések odaítéléséről a NYOSZ elnöksége novemberi ülésén dönt.

December 12-én jeles eseményre gyűltek össze a budapesti Benczúr Házba a NYOSZ megyei és országos vezetői, nyugdíjas aktivistái és együttműködő partnerei. Az impozáns helyszín méltó környezetet biztosított a kerek évforduló megünneplésére, és a szövetség legkiválóbb aktivistáinak köszöntésére, valamint a 2018. év jelentősebb programjainak értékelésére, díjak átadására.

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk