Nagy elégedetlenséggel fogadták az emberek tavasszal a kormány által a boltokban bevezetett, idősek számára kijelölt idősávot, most viszont fordulat következett be a vásárlási szokásokban.

“Kihasználják az idősek a délelőtti időszakot a vásárlásra, amikor a boltokban kevesebben fordulnak meg, és így kisebb az esélye, hogy elkaphatják a terjedő koronavírust. Egyre több élelmiszerüzletben tapasztalják, hogy a veszélyeztetett korosztályhoz tartozók megfigyelik a vírusfertőzés szempontjából biztonságosabb körülményeket, és ahhoz alkalmazkodnak”

– nyilatkozta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó Csaba hozzátette, mivel a vásárló most nem érzi korlátozva magát, nincs ellenállás, sőt sokan – így az idősek is – már maguktól redukálják a fogyasztási szokásaikat: egyre többen kerülik a délutáni, hétvégi áruház-látogatásokat, és főként nagyvárosi környezetben az internetes vásárlás is élénk maradt.

Szintén megfigyelhető, hogy vannak, akik teljesen átálltak a piacos beszerzésre, mert biztonságosabbnak érzik, mint a zárt üzleteket – mondta el az elnök.

 

Mikor vásároljon az idősebb korosztály?
Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arra hívja fel a figyelmet, hogy az élelmiszerboltokban és a drogériákban fordulnak meg a legtöbben, hétköznaponként a délelőtti időszak a legkevésbé zsúfolt.

Az idősebbek a legkisebb kockázattal 9-10 óra körül tudnak az üzletekbe menni, mivel mindig a délelőtti órákban vásárolnak a legkevesebben – nyilatkozta Vámos György.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk