A Fővárosi Közgyűlés az augusztus 27-i ülésén fogadhatja el a Fővárosi Idősügyi Tanács létrehozásáról szóló rendeletet.

illusztráció

Az idősek - a nyugdíjasok és közvetlenül a nyugdíj előtt állók - életkorukból adódó problémák kezelésére, valamint életminőségük javítása érdekében a fővárosi önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy Fővárosi Idősügyi Tanács (FIT) létrehozását javasolja, és terjeszti azt a Fővárosi Közgyűlés elé - olvasható az előterjesztésben.

A rendelettervezet szerint a FIT a fővárosi önkormányzat, az idősek önszerveződéseit képviselő szervezetek és az időseket érintő ügyekkel foglalkozó szakértők közötti konzultációk és tárgyalások folyamatosan működő egyeztető fóruma lesz.

A tanács civil oldalának tagja lehet olyan közhasznú vagy civil szervezet, amely legalább a kerületi önkormányzatok ötödében működik, igazolt tagsággal rendelkezik és a tagság legalább negyedévente találkozik a szervezet vezetőivel.

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly novemberben beszélt arról, hogy létrehoznák az idősügyi tanács intézményét, amely különböző szervezetek rendszeres fórumaként működne.

napi.hu

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk