Az Országgyűlésben hétfőn az interpellációk között a nyugdíjakról is szó volt.

Korózs Lajos MSZP-s képviselő azt a kérdést tette fel: mi lenne, ha normális mértékben emelnék a nyugdíjakat – akkor nem kéne néhány havonta korrigálni.

Emlékeztetett: januárban három százalékkal emelték a nyugdíjakat, holott sokan vártak ennél magasabb inflációt, és az magasabb is lett. Emiatt év közben többször kellett korrigálni a járadékok értékét – mondta, kevesellve a juttatás átlagát és mediánértékét is.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár úgy felelt: „ön beszél az idősek segítéséről, aki személyesen is részese volt annak, amikor kisemmizték az időseket". Felelevenítette, hogy a politikus a 13. havi nyugdíj elvételét is megszavazta, más megszorító intézkedések mellett.

A nyugdíjak vásárlóértéke 2010 óta tíz százalékkal emelkedett – ismertette. A jelenlegi kormány megígérte, hogy megmarad a juttatás vásárlóértéke, és ezt tartotta is, majd elkezdte a 13. havi járadék visszaépítését – mutatott rá. Sorolta az idősek többletjuttatásait.


hirklikk.hu

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk