A Nyugdíjasok Országos Szövetsége - a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségével közösen – 2015 októberében meghirdette a "Séta az egészséges tüdőért!" programot, melyet a Tüdőgyulladás Világnaphoz kötődően, november 12-én kívánt megrendezni. A szövetség várta azokat a nyugdíjasokat, akik szívesen vállalkoztak egy sétára a budapesti Margitszigeten.

A téma és a séta ötlete végül is több szervezetet is vonzott, így az országban 8 városban - Budapesten kívül Veszprémben, Székesfehérváron, Salgótarjánban, Miskolcon, Nyíregyházán, Békéscsabán, Egerben - és több kisebb településen is - sétáltunk az egészségünkért. A szép, tavasziasnak tűnő időben, a friss levegőn és a kellemes természeti környezetben – hiszen szinte valamennyi séta a „város zajától távolabb” zajlott - minden résztvevő jól érezhette magát. A program sikerét jelentős média visszhang is mutatta, valamint az, hogy több helyszínen elhatározták: jövőre folytatják a megkezdett hagyományt, és kialakítják a séták rendszerét.

A korábbi évek sikerén felbuzdulva a Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2018-ban is meghirdeti a "Séta az egészséges tüdőért!" programot, melyet a Világnaphoz kötődően, idén is november 12-én rendez meg. Az országos szövetség várja azon szervezetek jelentkezését, amelyek szívesen vállalkoznak néhány km-es séta megszervezésére, közösen hitet téve a tüdőbetegségek elleni védekezés mellett, hangsúlyozva, hogy mi magunk is tehetünk az egészségünk megóvása érdekében.

A sétán résztvevőket megajándékozzuk egy kis meleg teával, almával, és a résztvevők között könyvjutalmakat sorsolunk ki. (Kérjük a szervezeteket, hogy a részvételi szándékot november 1-ig jelezzék a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a 06/1/210-0326-os telefonszámon, és részletesen tájékoztatjuk a teljes programról). Szívesen adunk helyt újságunkban a Világnaphoz kapcsolódó helyi kezdeményezésekről.

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk