Barátaink asztalánál

Ugye emlékeztek azokra a szép napokra, amikor barátokkal, nyugdíjas társakkal azon szorgoskodtunk, hogy finom étkeket varázsoljunk a közös asztalra? Nos, számotokra biztosan érdekes lesz ez a felhívás.

Szerintem sokan vannak olyanok is, akik egyszerűen szeretnek főzöcskézni és szívesen osztják meg tudásukat másokkal. Nekik is érdemes tovább olvasni a felhívást.

Akik pedig valami különleges helyi specialitás, szokás szerint főzik az asztalra valót, esetleg egy-egy rendezvényt is „kerítenek” az étkek köré, annak meg aztán kimondottan ajánlott tovább olvasni felhívásunkat. 

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége könyvben kívánja kiadni azokat az étkeket, ételsorokat, illetve recepteket, amelyek egy-egy településen, régióban, tájegységen jellegzetesnek minősülnek, és amelyek – talán az utolsó órában – az utókor számára megőrzésre méltó módon készülnek, nagyanyáink fortélyaival fűszerezve.


Olyan szervezetek, vagy egyének jelentkezését várjuk, akik lakóhelyük jellegzetes étkeinek elkészítési módját, fényképét megküldik nekünk, hogy később ezeket összegyűjtve elkészülhessen anyáink/apáink receptes könyve – Barátaink asztalánál címmel.

Itt azonban nem ér véget a terv. Ha valahová elmegyünk, jó étkekkel kínálnak minket, kóstolót kapunk egy tájegység gasztronómiájából, akkor az ottani itókák is érdekesek lesznek számunkra. Vagyis várjuk a vidék jellegzetes italkínálatának bemutatását (bortermő vidékek, kedvenc pincészetek stb.) És persze a gasztronómia mellé kíváncsiak lehetünk a látnivalókra, érdekesebb, izgalmasabb, lenyűgözőbb turisztikai látványosságokra. Mindezekre is helyből várjuk a javaslatokat.

 

Kérésünk a következő:


2021. február végéig jelentkezzenek azok a személyek, közösségek (név, telefonszám, email cím, tájegység, a javasolt étel/étkek neve megküldésével) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, akik, amelyek szívesen szerzői lennének ennek a könyvnek. Számukra küldünk egy „mintát”, hogyan képzeljük el, milyen módon kellene a feladatot megoldani.

Szívből reméljük, hogy a már nem túl hosszú, kissé magányos, téli napokra ezzel az ötlettel találunk olyan követőkre, akik örömüket lelik tudásuk megosztásában, egyben kellemes időtöltést is találnak benne, és végül: jövőre – a nehéz napokat magunk mögött hagyva – kézbe adhatjuk barátaink asztali „csodáit”, tükrözve az ország valamennyi tájegységének specialitásait, érdekességeit a NYOSZ nyugdíjasainak ajánlásával.

Várjuk a jelentkezéseket, legyetek ti is szerzői a Barátaink asztalánál c. könyvnek!


Bővebb információ: 06-30-298-5252

Némethné Jankovics Györgyi elnök
Nyugdíjasok Országos Szövetsége

 

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk