FOTÓPÁLYÁZAT NYUGDÍJASOKNAK ÉS A FIATALOKNAK,

 HOGY A NYUGDÍJASOK MINDENNAPI ÉLETÉT HITELESEN BEMUTASSÁK

 

Részvételi feltételek:

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2020. évi fotópályázatán a hazai és határon túli magyar amatőr fotóbarátok három kategóriában – 1.) 20 éves korig, 2.) 20–64 éves korig, 3.) 65 éves kor felett – egyéni pályázatot nyújthatnak be. A fotópályázat témája és célja: bemutatni az idős, nyugdíjas emberek életének szépségeit, örömeit, gondjait, magánya és társas kapcsolatai tartalmát és jelentőségét. A pályázat hozzá kíván járulni az aktív időskor érdekében, a mozgás, az élethosszig tanulás, az információs aktivitás növeléséhez.

Csak eddig nem publikált, korábbi pályázatunkon vagy más pályázatokon nem szerepelt képekkel

pályázzanak, amelyek felett teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek, és amelyek témája nem ellenkezik sem a származási ország, sem az Európai Unió jogi rendelkezéseivel, sem a képen ábrázolt személyek személyiségi jogaival.

Egy pályázó bármilyen technikával (fényképezőgép, mobil telefon stb.) készített, legfeljebb 5 képet, ezen belül egy legfeljebb 5 képből álló képsorozatot küldhet be. A képeket akár fekete-fehérek vagy színesek, lehetőség szerint DIGITÁLIS (.jpg) formában kérjük beküldeni. Minimális felbontása legalább 1500 × 2000 pixel (2,5 Mp) legyen. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldő e-mailhez.

A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni számítógéppel, Word programmal. A nevezési lapon fel kell tüntetni – nevező személy teljes nevét és életkorát, – pontos lakcímét; – levelezési címét, elérhetőségeit: telefon, e-mail-cím. – A beküldött képek sorszámát és címét, a képek .jpg-megjelölésével egyezően. A nevezési lap mintája letölthető a www.nyosz.hu oldalról, a fotópályázat menüpontból (a forma nem kötelező, csak a tartalom fontos). A nevezési lap is beküldhető e-mailben. A nevezési lap fájlneve: Családnév_Keresztnév_kategória.doc

A meghirdetett témának nem megfelelő vagy gyengébb minőségű képeket a zsűri nem értékeli! A zsűri által kiállításra javasolt képeket a NYOSZ rendeli meg egy fotólaborban, és gondoskodik a kiállítások megszervezéséről. 

A kategóriánként kiemelt, legjobbnak minősített képeket tárgyjutalomban részesítjük, I–II–III. minősítésről, az esetleges különdíjakról oklevelet a kiállítás megnyitásakor nyújtjuk át.

A beküldött képeket a NYOSZ szerzői jogdíj és felhasználási díj fizetése nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és a NYOSZ népszerűsítése érdekében. Csak azok vegyenek részt ezen a pályázaton, akik ezt engedélyezik! Nevezési díj nincs. Beküldési határidő: 2020. augusztus 20. e-mail-cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Figyelem! Becsomagolt és tömörített állományokat nem csomagolunk ki! Óriásleveleket nem fogadunk. A pályázatokat fogadó e-mail postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt – ’a postaláda megtelt’ üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: a meghirdetéstől folyamatosan, de legalább egy-két héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól.

Zsűrizés: 2020. szeptember 20-ig. A zsűrizés eredményéről 2020. szeptember 30-ig – a NYOSZ elektronikus hírlevelében a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címről és a www.nyosz.hu honlapon, illetve. A díjazott képek bemutatása várhatóan a 2020-évi NYUGDÍJAS EXPO kiállítási terében lesz.

Az első kiállítás 2021. január hónapban Budapesten, a NYOSZ tanácstermében lesz (1074 Budapest, Szövetség u. 9.). Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2021. február hónaptól (a kölcsönzési igények bejelenthetők: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen) A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők Erdélyi Tamástól. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; vagy a +3620 528 7561 mobilszámon. 

N E V E Z É S I    L A P

(formátuma nem kötelező, de a megjelölt adatokat kérjük közölni!)

„ÖregSZEM – 2020”  fotópályázat

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége FOTÓPÁLYÁZATA – 2020

Beküldési határidő: 2020. augusztus 20.

 

Beküldő neve:                                                                        életkora:

postacíme:

telefonszáma:

e-mail-címe:

Kategória besorolás: I. (20 éves kor alatt), II. (20-64 éves korú), III. (65 év feletti fotós)

A pályázati fotók címe:

1.

2.

3.

4.

5.

A képsorozat főcíme:

            A sorozat egyes darabjainak (1-5) alcímei:

A beküldött fotók saját alkotásaim, esetleges közlésükhöz hozzájárulok!

 

Kelt:                                                                           Aláírás:

 

 

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk