Május tizenegyedike Miskolc Város Napja – ebből az alkalomból idén is ünnepi közgyűlést rendezett Miskolc MJV Önkormányzata a Miskolci Nemzeti Színházban, melyen a hagyományoknak megfelelően Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere ez alkalommal is átadta a város díjait és kitüntető címeit.Ünnepi közgyűlés keretében vehette át 43 kitüntetett a város elismerését. Veres Pál polgármester úr meleg szavakkal köszöntette a közgyűlés résztvevőit, a Kitüntetetteket. Az ünnepelteket köszöntő és érdemeiket méltató beszédében azt emelte ki, hogy munkájuk, elkötelezettségük, kitartásuknak eredményeként Miskolc, a tengernyi nehézség és hányattatás ellenére, erős és büszke város. „…Önök erőt adnak nekünk, tudást és büszkeséget. Kitartást a maradáshoz, és reményt az építéshez. Önök a múltunk, és Önök a jövőnk. Önök a mi Miskolcunk.”Ezúton is gratulálunk a NYÉSZ-nek, akik a nehézségek ellenére nem csak megőrizték, de növelték szervezeteik, tagjaik létszámát, színesítették, bővítették programjaik tartalmát és körét, segítették az időseket különösen érintő problémák megoldását.Lukács Pete Mária, a szövetség elnöke a következő gondolatokat osztotta meg az elismerés kapcsán: Mérföldkőként élünk meg valamennyi évet, valamennyi együtt megélt eseményt, amely gazdagabbá tette a közösséget. A közreműködők mi, így többes szám első személyben, vagyunk, akik motiváljuk a kezdeményező kedvet, mi, akik növeljük a felelősségvállalást egymás iránt, mi, akik együtt erősítjük a társadalomban a bizalmat és a szolidaritást!

A városi elismerés igazolást jelent nekünk arra, hogy értjük a tanítást: Az okos sziklára épített, És a ház erősen állt.

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk