Egészségfelelősi felkészítő programot tartunk a NYOSZ-ban

A NYOSZ érdekvédelmi közhasznú tevékenységének legfőbb területei közé tartozik az egészségvédelem, a prevenció szolgálata – számos más témák mellett.

2022-ben ebből adódóan elindítottuk a tagszervezetek egészségügyi felelőseinek képzését, melyet idén is folytatunk. Most is időszerűnek tartottuk, hogy ezzel a témával behatóbban foglalkozzunk, amelyre az utóbbi hónapok fokozódó egészségromlási mutatói is ösztönöztek minket.


Mindezek okán március 1-én egészségfelelősi felkészítő programot tartunk a NYOSZ-ban.

Az első részben egy Visegrádi 4-es projektben fejlesztés alatt álló, időseknek szóló, egészségtudatosságra, egészségügyi ismeretterjesztésre szolgáló internetes portállal ismerkedtünk. Ennek a tervezett honlapnak a megismerését követően annak véleményezésére, javaslatok megfogalmazására kérték a szakemberek az egészségügyi felelősöket.

Ezt követően Prof. Dr. Birtalan Iván szakértőnk tájékoztató előadására került sor Egészséget a nyugdíjas éveknek címmel. Ennek keretében a hazai és a nemzetközi egészségügyi statisztikák, morbiditási és mortalitási adatok összefüggéseit, ill. a jelenlegi lehetőségek javulásának esélyeit ismertette előadónk.

Végül két, egészségügyi területen dolgozó támogató számára adtunk rövid tájékoztatásra időt.

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk