Szervezeti élet

Szervezeti élet

Nyugdíjas hírek

Nyugdíjas hírek

Nem alaptalanul erősödtek fel a nyugdíjasszervezetek hangjai az elmúlt időszakban.

A Magyar Nemzeti Bank most közzétett inflációs jelentésében érdekes táblázatra bukkantunk, melyben azt összegzik, hogy a GDP százalékában mekkora a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági hatásainak kezelését célzó kormányzati intézkedések költségeinek nettó költségvetési hatása. A táblázat legmegdöbbentőbb sora az 5-ös számmal jelzett "Családok és nyugdíjasok védelme". Eszerint a nyugdíjasoknak (is) nyújtott segítség gyakorlatilag a nullával egyenértékű.

A táblázat szerint a költségvetésre gyakorolt nettó hatás 0,0 százalék. Ezt látva egyáltalán nem meglepő, hogy egyes nyugdíjasszervezetek azt hiányolják, hogy a társadalom legidősebb korosztálya semmilyen érdemi segítséget nem kapott a járvány miatt idén. Bár a kormány a 13. havi nyugdíj jövő évtől kezdődő visszaépítéséről döntött, az a most jelentkező nehézségek megoldásában semmit sem számít.

Azt ugyanakkor mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a kerekítések miatt lehet, hogy nem teljes egészében nulla a nettó költségvetési hatás, hanem például 0,006 százalék. Ez azonban nem változtat a tényen: a nullához konvergáló hatáson.

mfor.hu

 

A honlapot a Miniszterelnökség és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk