Hírek, aktualitások

A nyugdíj levegővételre sem elég

,,Igaz, hogy kicsit régiek vagyunk, de megolajozzuk magunkat, és még egy ideig működünk" - jelentette ki Taki bácsi a Szomszédokban éppen harminc évvel ezelőtt. A legendás magyar teleregény 1988-as epizódjában a nyugdíjasok munkavállalása mellett állt ki a Zenthe Ferenc által eljátszott taxis karakter. Felesége, Lenke néni is élen járt a nyugdíjas-munkavállalásban bolti eladóként, és egyre több követője akad a sorozatbeli házaspárnak. Mostanra 15-20 ezer nyugdíjas tért vissza a munka világába a nyugdíjas-szövetkezeteknek köszönhetően.

Aki bírja és akarja, annak a Keleti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet Csongrád megyében is megteremti a munkalehetőséget. Nagy szükség van az öregségi nyugdíjas munkavállalókra, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint több mint 48 ezer dolgozó hiányzik a munkaerőpiacról. Másrészről a nyugdíjasoknak is életmentő lehet a keresetkiegészítés, hiszen sokan nagyon alacsony nyugdíjból kénytelenek boldogulni.
Havonta 60 ezer forint a nyugdíjam. Ez még arra sem elég, hogy tisztességesen levegőt vegyek. Amikor megláttam, hogy nyugdíjas munkavállalókat keresnek, egyből jelentkeztem a megadott telefonszámon. Én nem kérek ingyen semmit, jó ez a pénzkereseti lehetőség"

– árulta el Szabó Józsefné, aki egy konzervgyárban vállalt munkát, hogy javítson a megélhetésén. Igaza van, hiszen a lehető legkedvezőbb adózási feltételeket biztosítják a nyugdíjas munkavállalóknak: mindössze a 15 százalékos személyi jövedelemadó kerül levonásra a bérből.

Most számos munkalehetőség közül válogathatnak a nyugdíjas munkavállalók a Keleti Szomszédoknál. A teljesség igénye nélkül soroljuk fel a nyitott állásajánlatokat: pénztáros, eladó, zöldség-előkészítő, építésvezető, portás, udvaros, adminisztrátor, kárpitos, villanyszerelő, lakatos, összeszerelő, csomagoló, gépi munkás. Jelentkezni a Keleti Szomszédok szegedi irodájában lehet személyesen (Honvéd tér 5/b), illetve tájékoztatást adnak a következő telefonszámon is: +36-62/312-532.

delmagyar.hu


Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo