Hírek, aktualitások

Fontos üzenetet kaptak a nyugdíjasok

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer működik Magyarországon, relatíve jól teljesít - mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén.
Mészáros szerint ezt jelzi, hogy a nyugdíjas, időkori szegénység jóval alacsonyabb, mint Európában. A magyar nyugdíjak reálértéke nő, az utóbbi években stabil - derül ki az MTI tudósításából.

Az államkincstár elnöke felhívta a figyelmet a kihívásokra is, köztük a demográfiai mutatókra. Szavai szerint egész Európában súlyos probléma a népességfogyás, Magyarországon 2012 óta a kormányzat politikájának köszönhetően nő a termékenység, de még "van hova fejlődni ezen a téren".

Választ kell adni arra a kérdésre, hogy gyereknevelést a nyugdíjrendszeren belül hogyan lehetne elismerni
- mondta Mészáros József.

Arról is beszélt, hogy az utóbbi néhány év gazdasági bővülése ellenére nem jellemző az előtakarékoskodás az idős korra, ebben szavai szerint sürgősen lépéseket kell tenni.

November 1-jétől az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) beolvadt a Magyar Államkincstár szervezetébe. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az összevonást követően a kincstár vezetésével Mészáros Józsefet, az ONYF addigi főigazgatóját, a Magyar Államkincstár átalakításáért felelős kormánybiztost bízta meg.

mti.hu


Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo