Kérdezne szakértőinktől?

Részvételével most nyerhet is! - Középpontban a koleszterinszint

MEGHÍVÓ

Bezárás
Felugró ablak megnyitása
Szervezeti élet

Szervezeti élet

Nyugdíjas hírek

Nyugdíjas hírek

Az MSZP-LMP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a kormányváltás után egy igazságos nyugdíjrendszer bevezetését ígéri.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán azt írja: a Nyugdíjas Parlament ülésére kapott meghívást, ahol az ellenzéki pártok által készített Közös Alap című dokumentum idősekre vonatkozó része volt a téma, de általánosságban is sokat beszéltek az idősek helyzetéről.

"Abban egyetértünk, hogy sok tennivaló van, hogy a kormány elbaltázott nyugdíjpolitikáját rendbe hozzuk jövő tavasszal. Mert a mai magyar valóság sajnos az, hogy több mint fél millió idős ember él a létminimum alatt, nekik kevesebb, mint 100 ezer forintból kellene megélniük havonta. Ugyan a kormánypropaganda önti magából a hazugságot, de az igazság az, hogy magyar nyugdíjak nincsenek összehangolva az átlagbérekkel, a nyugdíjemelés pedig nem tart lépést az emelkedő élelmiszerárakkal. Az elszegényedés veszélye fenyegeti a legtöbb időskorú embert"

- fogalmaz bejegyzésében.

A kormányváltás után Karácsony egy igazságos nyugdíjrendszer bevezetését ígéri, mert, mint írja, az nincs rendjén, hogy ma hazánkban bárkinek, aki tisztességgel végigdolgozott egy életet, nem biztosít az állam kiszámítható, biztonságos időskort.

 

 

forrás: facebook.com

 

A honlapot a Miniszterelnökség és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk