Nagyon kellemes ünnepeket kívánunk!

NYOSZ

Bezárás
Felugró ablak megnyitása
Szervezeti élet

Szervezeti élet

Nyugdíjas hírek

Nyugdíjas hírek

Tavaly év végén több mint 26 ezer nyugdíjas halt meg, ez a korábbi évekhez képest csaknem duplázódást jelent.

A tavalyi halálozási többlet 94 százalékban a nyugdíjasok elvesztéséből adódik – derült ki a Magyar Államkincstár adataiból, amihez a 24.hu jutott hozzá közérdekű adatigénylés után.

A koronavírus-járvány magyar áldozatainak emlékére, az áldozatait nyilvántartó kormányzati oldalon feltüntetett számokkal és életkorral feliratozott köveket raknak sorba a Margitszigeten

A második hullám idején, 2020 utolsó harmadában kiemelkedően megnőtt a 65 év felettiek körében a halálozás, november-decemberben pedig 75 év felett volt a koronavírusban meghaltak átlagéletkora. Az idősotthonokban is súlyos helyzetet okozott a járvány, a második hullámban az elhunytak közül minden negyedik áldozat a lakók közül került ki.

Az Államkincstár arról tudott tájékoztatást adni a portálnak, hogy hány esetben szűnt meg a nyugdíjfolyósítás. Kiderült, novemberben, illetve decemberben összesen 26 402 nyugdíjas halt meg, ami az előző tíz hónaphoz viszonyítva havi szinten kis híján duplázódást jelent.

A cikk szerint míg 2017–2019-ben 95 ezer körül volt az elhunyt nyugdíjasok száma, addig 2020-ban 104 349, ami komoly kiugrást jelent. A KSH tavaly 139 549 halálesetet regisztrált.

forrás: 24.hu

A honlapot a Miniszterelnökség és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk