Szervezeti élet

Szervezeti élet

Nyugdíjas hírek

Nyugdíjas hírek

Huszonharmadik éve ajándékozza meg a Nyugdíjasok Országos Szövetsége az olvasókat irodalmi pályázatának legjobb írásaiból összeállított antológiával.

Idén kapnak még egy bónuszt is hozzá: az ÖregSZEM 2020 pályázatának legjobb idős fotóit is elhelyezhettük a kötetben. Így egy valódi „képes könyvet” nyújthatunk át a kedves olvasóknak. A korábbiakhoz képest közel kétszeresére nőtt terjedelem – 250 oldal - is mutatja az írói alkotókedv lankadatlanságát, népszerűségének terjedését.

 

Az antológia borítója

A témaválasztás, az időskori sorskérdések egyéni megválaszolása rendkívüli színgazdagságot mutat. Az írások hangvétele, hangulata, hatása magával ragadó, bizton állíthatom valamennyi írásról. A képek pedig kiválóan szemléltetik a korosztály olykor derűs, máskor gondterhelt mindennapjait. Így együtt a két művészeti ág pedig még teljesebb képet mutat rólunk, korosodókról.

Az írások jelentős része akár kordokumentum is lehetne. Történelmünk megrázó pillanatai elevenednek meg a személyes életutakban, amelyekből a nehézségek, a küzdés, a megélt csaták és győzelmek sorozatán át mindig előbújik legalább egy valaki, akiről azt mondhatjuk: JÓ EMBER. Anya, apa, munkatárs, barát, gyermek, főnök, boltos, vagy orvos – mindegy is, ők valamennyien a mai értékvesztett világunkban hősként, példaként világítanak – ez idáig kinek-kinek magának mutatva lámpást az életúton, de mostantól Antológiánk által – másoknak, az olvasóknak is. Olyanok, akik – akár köztünk élnek, akár már eltávoztak körünkből – de jóságukkal, a ránk és a környezetünkre gyakorolt hihetetlen emberségükkel hétköznapi megváltások sorát hintették a hétköznapi emberekre, és ezáltal jó néhány küzdelmekkel teli életút útitársai, esetleg kormányosai voltak.

Persze azért nem mehetek el szó nélkül a ritka derű, a pajkosság, a gyermeki egyszerűség antológiás megnyilvánulásai előtt sem, melyekből ugyan kevés jutott mostanra, de azért ezek üdítő színfoltjai, sajgós fájdalmak gyógyítói lehetnek a könyv olvasói számára.

Kedves Olvasó!

Az élet szól ebből a könyvből, s ha néhányan magukra ismernek egy-egy írás olvasása közben, az tán abból adódik, hogy a kortársakat hasonló idők, korok edzették, de az is lehet, hogy egy-egy képben magukra ismernek. Nem véletlen, hiszen bennünk él a történelem, szeretjük meglátni az emberségből példát mutatókat, akár a munkánkban, akár a családunkban, unokáink körében.

Kívánok együttérző, megbékítő, fájdalmakat gyógyító, de mindenképpen szívüket megérintő órákat a könyvünk elolvasásához.

Némethné Jankovics Györgyi

(A kötet előjegyezhető a NYOSZ elérhetőségein. Várható ára: 1700 Ft)

 

A honlapot a Miniszterelnökség és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk