Hírek, aktualitások

Dupla emelést akar a Élet az Éveknek Klubszövetség nyugdíjasok klubja

Az öregségi minimálnyugdíjat a duplájára, az összes juttatást pedig 5-6 százalékkal emelné meg az Életet az Évekért Klubszövetség. Azt is támogatják, hogy évi egyszer 120 ezer forintot kapjanak.

,,Az elmúlt időszakban sok olyan intézkedés született, amely a nyugdíjas társadalmon belül szült ellentéteket" 
- mondta el Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Évekért Klubszövetség elnöke az ATV műsorában. Ezt azzal magyarázta, hogy eltérő csoportok juttatását, eltérő módon változtatták az elmúlt években. Példaként említette, hogy a rokkantsági nyugdíjat kapókat érintő változások nem terjedtek ki a teljes közösségre.

Csütörtökön a nyugdíjas parlamenten merült fel, hogy nőjön a duplájára az öregségi nyugdíj összege. Ezt arra hivatkozva követeli a civilszervezet, hogy még a Bajnai-kormány foglalta jogszabályba, hogy ha az ország gazdasági teljesítménye javul, akkor a nyugdíjasok juttatását is javítani kell. Így szerinte és - az érdekvédelmi szervezet szerint - az ideális az lenne, ha a duplájára nőne a legkisebb öregségi nyugdíj. 

A szakértők egyszeri juttatásként 120 ezer forintos kifizetést javasolnak minden idősnek - ezt Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje is bevette kampányígéretei közé. Azért nem progresszív rendszerben gondolkodnak, mert a kifizetések mindig is szolidáris alapúak voltak.

Ha egy évben egyszer kerül kifizetésre egy pluszjuttatás, akkor könnyebben elfogadható, hogy az mindenkinek járjon"

- magyarázta Hegyesiné.

A civil vezető szerint az elmúlt években jelentős volt a bérkiáramlás, miközben a nyugdíj inflációkövető volt. Hegyesiné úgy látja, hogy kinyílt az olló a kereső lakosság és időskori ellátásban élők bevételei, így az emberek leszakadnak.

A nyugdíjemelés megfelelő mértékét 5-6 százalékra tette az Életet az Évekért Klubszövetség vezetője.

 


Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo