Hírek, aktualitások

Minden nyugdíjas érintett: küldemény érkezik januárban

A nyugdíjasok egy része már szerdán megkapta idei nyugdíjának, ellátásának összegéről az értesítést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától, de a 24.hu minikutatása szerint akad, aki még nem. Mire számíthatnak az idősek?

A napokban várhatóan minden nyugdíjashoz, ellátotthoz megérkezik a levél, ahogy máskor is. Egyedül a rehabilitációs ellátásban részesülőknek kell kicsit többet várniuk, nekik január 31-ig küldik ki az értesítéseket.

Az idei évre 3 százalékos inflációt állítottak be a költségvetésben, vagyis ennyi lesz a nyugdíjemelés. Ehhez hozzájön még a tavalyi év végi 0,8 százalékos korrekció, amit szintén érvényesíteni kell az idei ellátásoknál.

Azaz összesen 3,8 százalékkal érkezik több pénz. Ami kicsivel magasabb, mint amennyit a várható infláció indokolna:

A portálnál megnéztek két értesítő levelet, és ezeken valóban fel is tüntette a nyugdíjfolyósító külön-külön és összesen is, hogy mennyi jár:

Ha valaki utánaszámol, arra jut, hogy még némi ráhagyás is van a 3,8 százalékhoz képest.

Akiknek utalva jön a pénzük, azok a korábbi rend szerint január 12-én számíthatnak rá, akiknek pedig a postás hozza a szokásos menetrend szerint. Ők a januári nyugdíjjal együtt megkapják az idei évi kézbesítési menetrendet is, amiben benne vannak a további időpontok - írja a 24.hu.

 


Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo