2013. szeptember 18. – Budapest NYUGDÍJASOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA (NYEF) megalakulása

A magyarországi idősek érdekvédelmi szervezeteinek legfőbb egyeztető, érdekérvényesítő fóruma hosszú időn keresztül az Idősügyi Tanács (IT) volt. Egyetértés mutatkozik az idősszervezetek körében arról, hogy a mai, „átszabott” IT nem tölti be eredetileg elképzelt feladatát, sőt az idősügynek kifejezetten káros, hogy a mai IT láthatatlanul működik, összetétele megkérdőjelezhető, kiszorítja az érdekvédő szervezeteket, azt a látszatot kelti, hogy van érdekegyeztetés, lényegében asszisztál minden kormányzati akarathoz, alig van nyilvánossága.

Ezért 2013. szeptember 18-án 4 országos, nagy létszámú nyugdíjas érdekvédő szervezet létrehozta a NYUGDÍJASOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMÁT.
E civil társulás célja a nyugdíjas szervezetek közötti kapcsolat és együttműködés erősítése, az információáramlás elősegítése, a nyugdíjas társadalmat megillető nyilvánosság újrateremtése, a szövetségesi/partneri kapcsolatteremtés, végső soron a nyugdíjas érdekek – egyeztetéseken alapuló – egységes megjelenítése.
A szándéknyilatkozatot aláíró szervezetek és tisztségviselőik:
Nyugdíjasok Országos Szövetsége: Némethné Jankovics Györgyi elnök Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége: Véghné Reményi Mária elnök
Tisztelet Társasága: Barabás Tiborné elnök
MSZP Nyugdíjas Tagozat: Villám József elnök
További országos nyugdíjas szervezetek jelezték belépési szándékukat (jelenleg saját testületi döntésükre várnak).
A NYEF képviseletével megbízott személy:
Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0630/298-5252)

image001
Az aláírók (balról jobbra): Barabás Tiborné (a Tisztelet Társasága elnöke), Némethné Jankovics Györgyi (a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke), Villám József (az MSZP Nyugdíjas Tagozatának elnöke), Véghné Reményi Mária (a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége elnöke)

kezdőlap

Keresés a honlapon

Elérhetőségeink

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
Email: nyosz@enternet.hu

Partnereink

aidaco

drava hotel

experidance

otp travel

solar

stonehenge logo