Kidőlt egy pillér!

ervin

Június 15-én érkezett a hír, hogy Mihalovits Ervin elhunyt.

A Nyugdíjasok Országos Képviselete tiszteletbeli elnöke hajdan évtizedes nyugdíjas mozgalmi tevékenységével valóban a hazai nyugdíjas élet tartóoszlopa volt.

Szövetségünk osztozik a család és a társzervezetünk gyászában.

A hajdani vezetőtárs, nevezzük inkább "harcostárs" emlékező, búcsúzó szavait Jankovits György, a NYOSZ korábbi elnöke fogalmazta meg, melyet alább olvashatnak.

Ervin barátunk, nyugodj békében!

Némethné Jankovics Györgyi, NYOSZ elnök

Bővebben...

A NYOSZ 2014. évi rendezvényei és testületi ülései

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2014-ben ismét számos kulturális, sport, és egyéb programot hirdet meg, melyeknek felhívásait folyamatosan tesszük közzé a Generációnk magazinban és honlapunk Kulturális programok, valamint Szenior sport programok menüpontjai alatt. Kérjük, kísérjék figyelemmel felhívásainkat!

Ide kattintva a szövetség 2014. évi rendezvényeit (időpontok, helyszínek, szervezők), itt pedig a várható értekezletek időpontjait, témáit olvashatják.

Megjelent a MÚLTIDÉZŐ

Megjelent a MÚLTIDÉZŐ (Emlékképek a Nyugdíjasok Országos Szövetsége 25 éves történetéből) című könyv Jankovits György, szövetségünk volt elnökének tollából és szerkesztésében.

Bővebben...

November 9. Fogyasztóvédelmi felelősök képzése

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége fogyasztóvédelmi továbbképzést tartott 2013. december 9-én a szövetség székházában. A tanácskozáson NYOSZ tagszervezeten-ként a fogyasztóvédelmi felelősök és a fogyasztóvédelmi panasz irodák munkatársai vettek részt.

Bővebben...

Október 28. Miskolc – Jótékonysági Operett Gála

Füzesséri Józseftől, Szikszó polgármesterétől, a rendezvény ötletadójától megtudtuk: nemes cél vezérli a művészeket a gálán. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a lakosság 31 százaléka él nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásában részesül. Ezért fontos az aktív korú emberek számára, hogy segítséget adjanak azoknak, akik tisztességben dolgoztak végig egy életet.

Bővebben...

Október 19. Derecske (Hajdú megye) – Országos Summás és Bordal Fesztivál

A bordal nemcsak a népköltészetben hódított, hanem nagy költőink is kedvelték a műfajt az ókor óta. Anakreón, Horatius, de a magyar irodalomban, Balassi, Csokonai, Kölcsey, Vörösmarty, Petõfi is dicsőíti a szőlőművelést, a borfogyasztás kultúráját, nem beszélve nemzeti operánk, a Bánk bán híres „keserű" bordaláról. A művelődési központ színháztermében lelkes közönség és teltház előtt léptek fel Derecskei Hagyományőrző Nyugdíjas Klub által a fesztiválra meghívott előadók.

Bővebben...

Szeptember 21. Encs - Nemzedékek Találkozója

Az Encsi Városi Sportközpontban szeptember 21-én a színpad deszkáin reggeltől kora estig egymást váltották a szereplők 5 éves kortól a 80 felettiekig. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSZ) és Encs önkormányzata e napon rendezte meg a XI. Nemzedékek Találkozója elnevezésű művészeti szemlét, melyen az öntevékeny amatőr együttesek mutatják be - immár hagyományosan évente - munkájuk, hobbijuk, elhivatottságuk eredményét népes és kivételesen lelkes sok száz fős közönségük előtt.

Bővebben...

2013. szeptember 18. – Budapest NYUGDÍJASOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA (NYEF) megalakulása

A magyarországi idősek érdekvédelmi szervezeteinek legfőbb egyeztető, érdekérvényesítő fóruma hosszú időn keresztül az Idősügyi Tanács (IT) volt. Egyetértés mutatkozik az idősszervezetek körében arról, hogy a mai, „átszabott” IT nem tölti be eredetileg elképzelt feladatát, sőt az idősügynek kifejezetten káros, hogy a mai IT láthatatlanul működik, összetétele megkérdőjelezhető, kiszorítja az érdekvédő szervezeteket, azt a látszatot kelti, hogy van érdekegyeztetés, lényegében asszisztál minden kormányzati akarathoz, alig van nyilvánossága.

Bővebben...

SZENIOR DALKÖRÖK II. ORSZÁGOS FESZTIVÁLJA

A szervezők a második napon a nyugdíjas dalkörök országos találkozóját, valamint termék-termény bemutatót és vásárt rendezték meg.
A dalos találkozón 26 csoport lépett fel Záhonytól Nagykanizsáig, de volt két szóló énekes és két merész tánccsoport is. Az ország minden megyéjéből érkezett csoportokat az Némethné Jankovics Györgyi elnök asszony köszöntötte. Külön Tokody Ilona művésznőt, opera énekest, aki vállalta azt, hogy a jövőben a NYOSZ „arca” lesz.

Bővebben...

NYOSZ ÉRDEKVÉDELMI KONFERENCIA

Nagy érdeklődés mellett szeptember 6-án pénteken került megrendezésre a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége meghívására összehívott Nyugdíjas Vezetők Érdekvédelmi Konferenciája.

Bővebben...

Keresés a honlapon

Elérhetőségeink

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
Email: nyosz@enternet.hu

Partnereink

aidaco

drava hotel

experidance

otp travel

solar

stonehenge logo