AKTUÁLIS SZERVEZETI HÍREINK

Csillebérc idén negyedszer várja a nyugdíjasokat szeptember 3-6. között!

A tervezett programokról itt olvashat.

Nevezési lap az Országos Dalköri Fesztiválra ide kattintva tölthető le, a három napos rendezvényre jelentkezési lap (árakkal, lehetőségekkel) itt található. 

 

A NYOSZ 2015. évi rendezvényei

Az alábbiakban megtekinthetik a Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2015-re tervezett kulturális rendezvényeinek, sport programjainak, valamint irodalmi és foto pályázatának tervét, valamint az egyes rendezvények felhívásait.

Országos rendezvény terv itt olvasható!

Kulturális programok:

Költészeti Szemle - vers- és prózamondó versenyek felhívása itt olvasható.

Nyugdíjas Dalosok és Nótakedvelők Országos Találkozójának felhívása itt olvasható.

Az ORSZÁGOS SZENIOR TÁNCFESZTIVÁL felhívása itt olvasható. Nevezési lap innen tölthető le.

Az Amatőr Nyugdíjasok V. Országos Könnyűzenei Dalos Találkozójának felhívása itt olvasható. Jelentkezési lap innen tölthető le. Fakultatív programajánló itt olvasható.

A Nyugdíjasok Országos Színjátszó Fesztiváljának felhívása itt olvasható. 

A TISZÁNTÚLI NÉPDALKÖRÖK TALÁLKOZÓJA felhívása itt olvasható.

A Dunántúl nyugdíjas klubjainak dalköri találkozója felhívása itt olvasható.

A NYUGDÍJAS KORÚ AMATŐR KÉPZŐMŰVÉSZEK KIÁLLÍTÁSA felhívása itt olvasható.

A NYOSZ Irodalmi pályázata 2015-ben itt olvasható.

Nyugdíjas Fotópályázat felhívása itt olvasható.

Sport programok:

Az Országos Nyugdíjas Sportnapok Bellér László Emlékverseny versenykiírása itt olvasható.

A Bakonyi Túra felhívása itt olvasható.

 

Legszebb emlékeink kapcsos könyve - irodalmi pályázat 2014 - eredményhirdetés és könyvbemutató

antolgiaFebruár 11-én kihirdették a NYOSZ-ban a 2014. évi irodalmi pályázat eredményeit, és bemutatták a legjobb írásokból megjelent antológiát.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége által 2014-ben meghirdetett irodalmi pályázatra 45 db pályázati boríték érkezett az ország különböző tájáról és Szlovákiából.

A kéziratok elemzése alapján 17 szerző 61 verse és egy versciklusa, a prózai művek íróinak 29 alkotása szerepelt a versengő művek között. Sajnos két írást a pályázati szabályok be nem tartása miatt kizárt a zsűri, mivel mindkét munkában szerepelt a szerző neve (Petro Vacano, és Matild jeligével).

Az ezévi zsűri tagjai voltak: Erdélyi Tamás, Rajosné Bujnyik Éva és dr. Csermely Tibor.

A most közreadott összeállítás békés olvasmányélményeket ígér. Ki-ki megtalálhatja benne a humor, a derű, a romantika, az időskori boldogság legszebb, legeredetibb pillanatainak emlékműveit.

Az eredmény listát és a kötetben megjelent írások sorát a könyv képére kattintva olvashatják.

IMGP4443IMGP4444IMGP4446

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampányolunk értékeinkért

kezszlap2014-ben új kampányt indított a NYOSZ, mellyel látványosan kívánja bemutatni, hogy a nyugdíjas társadalom számára milyen értékek mentén kívánja érdekvédelmi munkáját megújítani.

A kampány lényegében fotók gyűjtéséből áll, és azt célozza, hogy minél több egyetértő fotó bemutatásával demonstráljuk nyugdíjasaink támogatását ebben a munkában.

December óta többszáz olyan fotót juttattak el hozzánk, melyen a nyugdíjas társak öt ujjuk feltartásával jelzik, hogy a nyugdíjasok számára szerintük is a legfontosabb: a biztonság, a minőségi ellátás, a nemzedéki szolidaritás, a társadalmi szerepvállalás és a nyugdíjas érdekképviselet. A kampány céljaira megküldött fotókból egyelőre a NYOSZ székház egy falát tudtuk beborítani, de bízunk abban, hogy további fotók érkeznek, és megtölthetjük velük a falakat.

Ha egyetértesz az alábbiakkal, küldj egy fotót (papíron vagy digitálisan) kezed öt ujjának feltartásával ide:
NYOSZ 1074 Budapest, Szövetség u. 9. Vagy: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

kez1kez2kez3kez4kez5kez6

Tisztújítás után...

ELNDecember 10-én - három éves mandátumuk lejártával - a NYOSZ szűkebb irányító testülete, az Elnökség leköszönt. A Jelölő Bizottság felelősségteljes és eredményes munkájában, valamint a tagszervezeti küldöttek megfelelő számú jelenlétében bízva 10-ére hívta össze az Elnökség a tisztújító Küldöttgyűlést.

Az új alapszabályunk szerint 4 éves időtartamra választottunk testületeket, elnökséget, felügyelő bizottságot és elnököt.

Tagszervezeteinkben ismét nem kellett csalódnunk, átérezve a megbízatás fontosságát, 78%-os megjelenés mellett eredményes küldöttgyűlést bonyolítottunk le.

Némethné Jankovics Györgyi ciklust értékelő beszéde indította az értekezlet érdemi munkáját. Elnök asszony beszámolójában szólt a szövetség hagyományos tevékenységi körébe tartozó rendezvényekről, és kiemelte: a hagyományok őrzésére mellett a hagyományok teremtésére, és a hagyományok meghaladására is vállalkozott a szövetség az elmúlt 3 évben. Szólt az elmúlt időszak kiemelt feladatairól: a hazai és nemzetközi partnerkapcsolati "építkezésről", az időszak fontos, jelentős, előre mutató kezdeményezéseiről (új alapszabály, 25. évforduló, kutatás, Csillebérc, irodalmi antológiák, média megjelenések gyarapodása, NYOSZ kártya, vállalkozói projektek, Nyugdíjasok Együttműködési Fóruma, hírlevél - honlap - facebook jelenlét, tagszervezeti gyarapodás, iroda átalakítás, stb). Számot adott az Elnökség érdemi munkájáról, és megosztotta önkritikus gondolatait a szövetség környezetében tapasztalható gondokról. Beszámolója végén a delegáltak figyelmébe ajánlotta a leköszönő elnökséget, amelynek minden tagja vállalta az újabb, 4 évre szóló megméretést.

Győztes csapaton ne változtass! - oly sokat hallott elvet most komolyan vette a küldöttgyűlés, ugyanis a korábbi elnökséget és az elnököt, valamint a felügyelő bizottság tagjait is 100%-os támogatottsággal választották meg a titkos szavazás során.

Így 2014-18. között a NYOSZ irányító testülete tagjai:

Elnök: Némethné Jankovics Györgyi

Elnökhelyettes: Teszárovics Miklós, Szrenka Pálné, Oskovics György, Szendrődi György

Tagok: Véghné Reményi Mária, Szabó Pál, Somogyvári Attila és Demeter Ferenc.

A FEB tagjai: Kiss Lászlóné, dr. Balogh László és dr. Palotai Ferencné

A tisztújítást követően kellemes hangulatban köszönte meg a szövetség legjobb 10 aktivistájának a munkáját, majd hangulatos, szerény vendéglátás mellett kívántak egymásnak áldott, békés ünnepeket.

Átadtuk a NYOSZ év végi elismeréseit:

Díszoklevelet és könyvjutalmat adtunk át:

Turbucz Gyuláné részére a nyugdíjasokért, a közösség érdekében kifejtett kimagasló, áldozatkész munkája elismeréséül.

Géczi Ernőné részére, aki az encsi "Évgyűrűk" Nyugdíjas Klub vezetője.

Bán Sándor részére, aki a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnökségi tagja.

Demény Istvánné részére, aki a Jász-Nagykun- Szolnok megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesületének elnöke.

Skretyuk Lászlóné részére, aki a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete elnökhelyettese.

néhai Guáth Imre, a Csopak Nyugdíjas Klub hajdani elnöke, és Guáth Imréné, Kovács Ilona, mint feleség és fő segítőtárs részére.

Radnóti Adél részére, aki a pécsi nyugdíjas egyesület kulturális bizottságának elnöke.

Merkli Józsefné részére, aki a Győr-Moson-Sopron megyei Pannon Nyugdíjas Szövetség és az Arrabona Nyugdíjas Egyesület életének is meghatározó egyénisége, két cikluson át a megyei szövetség ügyvezető elnöke volt.

Horváth János részére, aki a Vas Megye és Szombathely MJV. Nyugdíjas Szövetségének alelnöke.

Szalai Józsefné részére, aki a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége alapító tagja, és a szövetség korábbi elnökhelyettese.

A Sényői Szociális Szolgáltató Központ kollektívája részére.

 

Szervezzük a Generációnk magazin 2015. évi előfizetését

Az árak és a korábban alkalmazott gyakorlat némiképp változott, melynek lényege: díjazzuk azokat a szervezeteket, amelyek több lapot igényelnek, illetve azokat, amelyek a postaköltség csökkentése céljából vállalják, hogy a postán veszik át a küldeményeket. Bízunk abban, hogy a magazin színvonalának fejlődése okot ad majd arra, hogy az előfizetés szám növekedjen.

1 db előfizetés lakcímre küldve: 2 600.- / évfolyam/db/év

2-5 db előfizetés címre küldve: 2 000.- / évfolyam/db/év

6-16 db előfizetés címre küldve: 1 600.- / évfolyam/db/év

17-100 db előfizetés címre küldve: 1 500.- / évfolyam/db/év

17-100 db előfizetés postán marad: 1 300.- / évfolyam/db/év

100 db felett (tagszervezetekhez) postán marad: 1 100.- / évfolyam/db/év

A Generációnk magazin 2015. évi előfizetéséhez igénylőlapot szükséges kitölteni és megküldeni a NYOSZ címre (1074 Budapest, Szövetség u. 9.). Az igénylőlapon kérjük feltüntetni: - a megrendelő szervezet nevét (amelyre a számlát kérik), címét, a kapcsolattartó nevét és telefonszámát, - amennyiben a magazint lakcímre kérik, akkor a lakcímet, - amennyiben a küldeményt postán veszik át, úgy a posta címet, - a megrendelt példányszámot, - az árat összesen, - ha csekken kívánják befizetni, akkor jelezzék, hogy csekket kérnek, - ha utalni fogják az összeget, az utalás címzettje a Nyugdíjasok Országos Szövetsége számlaszám : OTP 11705008-20413882

Szeretnénk jelezni, hogy 2015-től a januári számot még postázzuk a 2014. évi előfizetőknek, a februárit azonban már csak azok kapják meg, akik az előfizetési díjat február 1-ig a NYOSZ számára befizették / elutalták.

Irodalmi pályázat

A 2014. évi irodalmi pályázatunkra mintegy 45 szerző jelentkezett pályamunkákkal. Jelenleg a zsűri tekinti át a beküldött írásokat, és meghozza döntését. Terveink között szerepel az idei, 16 . irodalmi antológia kiadása, azonban az év végi rendezvényeink sokasága miatt az antológia bemutatását és az irodalmi pályázat eredményhirdetését 2015 januárjára tervezzük.

Pályázatot nyert a NYOSZ

Hosszú idő után örvendetes esemény történ: a NYOSZ nyert az MNB pénzügyi fogyasztóvédelmi pályázatán. Ennek eredményeként Budapesten és egyes nagyvárosokban (ahol a NYOSZ tagszervezetek vállalják a szervezést) un. nagyinet tanfolyami keretek között ingyenesen fogjuk oktatni az érdeklődőket az internet segítségével megvalósítható pénzügyi műveletekre (pl. netbankolás, internetes vásárlás stb.). Az oktatások február és május hónapok közötti időpontokban zajlanak majd. Az oktatás iránt érdeklődők jelentkezését várjuk.

Elérhetőségek: 06/1/210-0326, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 1073 Budapest, Szövetség u. 9.

A program megvalósítására a Magyar Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi Központ (PFK) támogatásával kerül sor.A PFK-hoz fordulhat a fogyasztó, ha úgy véli, a pénzügyi szolgáltató megsértett bármilyen, a működésére vonatkozó rendelkezést. A PFK elérhetőségei: Ügyfélszolgálat címe: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. Központi levélcím: H-1534 Budapest BKKP Postafiók: 777. Telefon: 06-40-203-776 Fax: (36-1) 4899-102 Webcím: http://felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

(A témáról egyébként – érdekes aspektusban – a HVG-ben is olvashattunk.

Nyugdíjas Expo idén is

expoFelhívjuk a tisztelt olvasók, nyugdíjas klubok figyelmét, hogy a magazinban jelzett Nyugdíjas Expora a belépőjegyek a NYOSZ irodán kedvezményesen (600.- Ft helyett 500.-Ft/db áron) igényelhetők. Tisztelettel kérjük, hogy ezt a formát válasszák a rendezvény iránt érdeklődő nyugdíjas társak.

 

 

 Nyugdíjas Kalendárium igényelhető a NYOSZ-tól

Megrendelőlap

Keresés a honlapon

Elérhetőségeink

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
Email: nyosz@enternet.hu

Partnereink

aidaco

drava hotel

experidance

otp travel

solar

stonehenge logo