CSILLEBÉRCI RANDEVÚ 2014

csill     csill5     csill2 

Ismét volt néhány szép napunk! Készülhetne szokványos riport arról, mi mindent teljesítettünk Csillebércen szeptember 4-6. között együtt. Írhatnék beszámolót eredményekről, felsorolásokat díjakról – nem teszem. Egyszerű a képlet: megvalósítottuk mindazt, amit elterveztünk ebben a három napban, ahol mintegy ezer nyugdíjas társunkkal közös programokon szívtuk magunkba Csillebérc csodás levegőjével együtt a tudás, a kultúra és a hagyomány, a szórakozás és a testedzés megannyi élvezetes megnyilvánulását.

Ennél a pár sornál azonban sokkal többet érdemel az a háttér, ami az eseményeket "körítette". Valószínűleg a tisztelt látogató nem mélyedt még el sohasem azon gondolatokban, hogy mi mindent jelent egy ilyen típusú nagyrendezvény lebonyolítása. Ne is tegye, nem is ez a dolga... Nekem viszont az, hogy kiemeljem és a világba kiáltsam: köszönet! Országos vezetőként sosem adatik meg, hogy összeszokott, napi rendszerességgel együtt dolgozó aktivistákkal közösen szervezzünk programokat. Az idei volt működésem alatt a harmadik, amikor ilyen "kihívásban" volt részem. És ismét megajándékozott a sors egy meggyőző igazsággal: ahol a cél érthető és közös, ahol van tenni akarás és szándék, teherbírás és együttműködés, érdeklődés és lelkesedés, szeretet és megértés (sorolhatnám tovább), ott az elvégzett munkának van eredménye és értéke.

Juhász Ferenc ismert sorai jutnak eszembe: igen, volt, ki kalapáccsal, ki tollal, volt, ki csak mosolyával, szép szavával, sőt még a nap is sugarával építette a megálmodott programot, élmény-dús hangulatot.

Álljon hát itt ezért a köszönet sora a segítőknek, támogatóknak – önzetlen és érdek-vezéreltnek egyaránt, a nem nevesített aktivistáknak, a NYOSZ elnöksége és munkatársi gárdája kitartó munkabírású nyugdíjasainak és fiatal önkénteseinek, a lelkes vöröskereszteseknek és szolgálatkész hangosítóknak, a csillebérci tábor "szolgálatosainak", kiállítóknak és fellépőknek, a NYOSZ tagszervezeti vezetők közül a szervező munkát nem nélkülözőknek, a minket cserbenhagyóknak (Házibuli Attilával – Muzsika tv – hiszen abból, ahogy elbántak velünk is tanulni lehet...), és a bajban segítségünkre sietőknek. Jó mulatság volt, aki kimaradt, az ismét lemaradt egy élményről – vallották Tolnától Békésig, Abdától Borsodig. És annak a tapasztalatnak sem lettek birtokosai, hogy mi ismét tudtunk EGYÜTT MŰKÖDNI, egymásért dolgozni.

 csill3     csill4     csill6

(Foto: Teszárovics Miklós, Demeter Ferenc)

A három napos rendezvény derűs pillanatait idéző képeket a képgalériában tekinthetik meg. Az első napi konferencia előadások témáját, előadóit pedig itt olvashatják.

 

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége – a 2012-ben elindított hagyományát folytatva, és az Idősek Világnapja tagszervezeti ünnepségeihez kapcsolódva – 2014-ben is megrendezi a

NYOSZ ÉRDEKVÉDELMI KONFERENCIA

SZENIOR DALKÖRÖK ORSZÁGOS FESZTIVÁLJA

ÉS HELYI TERMÉK VÁSÁR

rendezvényét, melynek helye: Budapest, Csillebérci Szabadidő Központ,

időpontja: 2014. szeptember 4-6.

Szállás, étkezés, költségek és egyéb információk a NYOSZ irodán: 06/1/210-0326, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel várunk minden nyugdíjas társat, közösséget, tagszervezeti delegációkat, és minden érdeklődőt!

Tervezett programjaink a következők:

2014. szeptember 4. (csütörtök)

Érdekvédelmi konferencia - 11 órától a Hóvirág étteremben

 Téma: Aktív időskor

(A konferencia előadói és témái ITT találhatók.)

Délután, este "Házibuli Attilával" - TV felvétel 1. rész.

2014. szeptember 5. (péntek)

Szenior Dalkörök III. Országos Fesztiválja és Vásár – 09.00 órától

A délelőtti – délutáni dalköri bemutatók a csillebérci tábor sportcsarnokában zajlanak, a résztvevők műsorát díjakkal honoráljuk.

Nevezési lap itt található!

 Délután, este "Házibuli Attilával" - TV felvétel 2. rész.

A dalkörök bemutatóival egy időben a sportcsarnok környezetében vállalkozások és nyugdíjas alkotók/termelők/termesztők bemutatója kerül megrendezésre.

2014. szeptember 6. (szombat)

Rekreációs program és Vásár

10.00 órától 14.00 óráig – ebéddel bezárólag.

Akadályverseny a tábor területén

A megyék 8-10 fős csapatai kijelölt útvonalon haladva 8-10 állomásnál különböző feladatokat oldanak meg.

Túrázás és kisvonatozás, Termék-termény vásár

Szállás, étkezés, költségek, egyéb információk a NYOSZ irodán: 06/1/210-0326, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A rendezvények helyszínei a csatolt térképen láthatók. Csillebérc megközelíthető a 21A jelű autóbusszal a Szél Kálmán térről, vagy a Déli Pályaudvar oldalától.

Szeretettel várunk minden nyugdíjas társat, közösséget, tagszervezeti delegációkat, és minden érdeklődőt!

A program változás jogát fenntartjuk!

Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo